preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Naše úspechy

 

V dňoch 09. – 10. mája 2019 sa uskutočnili školské majstrovstvá Slovenská v hádzanej žiakov SŠ v Mestskej športovej hale v Galante, na ktorých súťažilo 7 družstiev jednotlivých krajov.

Družstvo chlapcov našej školy po výsledkoch: GJAR – SPŠ L. Novomeského Martin 25:14, GJAR – OA Hlohovec 13:15 postúpilo zo skupiny z 2. miesta do finálovej skupiny. Naši chlapci podali výborný tímový výkon na hranici svojich možností, v súbojoch s tímami, kde bolo veľa reprezentantov Slovenska.

Napriek veľmi silnej konkurencii celkov vybojovali pekné a cenné 3. miesto s výsledkami GJAR – OA Považská Bystrica 9:15, GJAR – Gymnázium Trebišov 13:12. Na turnaji v Galante v pozícii lídra a dirigenta tímu potvrdil svoje kvality Tomáš Fech, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča majstrovstiev Slovenska.

Chlapcom, ktorí v Galante dôstojne reprezentovali našu školu i celý Prešovský kraj, patrí vďaka a uznanie.

Fotogaléria

obr11

Dňa 10.5.2019 sa v Bratislave uskutočnilo celoštátne kolo Olympiády vo francúzskom jazyku. Našu školu reprezentovali títo žiaci:

Matej Baran (sekunda) - kategória 1C - 4. miesto

Alexandra Dzurillová (kvinta) - kategória 2A - 2. miesto

Soňa Jarná (4.B) - kategória 2B - 7. miesto

Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

Z krajského kola fyzikálnej olympiády (FO) kategórie A postúpili na celoštátne kolo (CK) naši dvaja žiaci


Emil a Michal Lelákovci zo IV.A.

Na CK v Trečianskych Tepliciach, ktoré sa konalo od 11.4. do 14.4.2019, boli Emil a Michal vybraní vzhľadom na ich umiestnenie v prvej desiatke úspešných riešiteľov CK za reprezentantov Slovenskej republiky na Európsku fyzikálnu olympiádu v lotyšskej Rige, ktorá sa uskutoční od 31.5. do 4.6.2019.

Na CK FO kategórie A Emil aj Michal Lelák získali diplomy víťazov
60. ročníka Fyzikálnej olympiády v školskom roku 2018/2019 v kategórii A.

Po výberovom sústredení 28.4.-3.5.2019 v Žiline chlapci doniesli ďalšie skvelé výsledky. Na základe umiestnenia v prvej päťke úspešných riešiteľov Emil Lelák postúpil na Medzinárodnú fyzikálnu olympiádu IPhO. 50. ročník súťaže sa uskutoční 7.-15.7.2019 v izraelskom Tel Avive.

Úprimne nás tešia hodnotné úspechy dvojičiek Lelákovcov vo fyzikálnych súťažiach.

Sme radi, že ich úsilie sa pretavuje do vynikajúcich výsledkov a želáme im, aby sa im darilo aj v náročných medzinárodných súťažiach!

Srdečne blahoželáme a ĎAKUJEME za reprezentáciu našej školy!

 

V dňoch 6. 5. - 7. 5. 2019 florbalistky našej školy boli ako majstri kraja reprezentovať Prešovský kraj na majstrovstvách Slovenska v Spišskej Novej Vsi.

Prvý deň dievčatá hrali v skupine, kde po výsledkoch :GJAR – Dunajská Streda 5:1, GJAR – Trenčín 2:4, GJAR –Banská Bystrica 2:2 sme postúpili do finálovej skupiny z druhého miesta.

V semifinále sme sa stretli so Spišskou Novou Vsou (celkový víťaz turnaja), ktorá postúpila ako víťaz druhej skupiny. Po bojovnom výkone dievčat sme nakoniec podľahli súperovi 1:5.

V zápase o tretie miesto sme tiež bohužiaľ podľahli súperovi z Bratislavy 2:4 a tak sme obsadili celkové 4. miesto, čo je veľmi pekné umiestnenie vzhľadom na to, že každé mužstvo na turnaji bolo veľmi kvalitné a mohlo sa kľudne umiestniť na medailových priečkach.

Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a kraja.

Fotogaléria

obr12

Dňa 15.02.2019 sa v Prahe na MFF UK uskutočnil 13. ročník medzinárodnej súťaže v riešení fyzikálnych úloh Fyziklání 2019.

V náročnej súťaži sa družstvo v zložení:

Michal Lelák, Emil Lelák,  Anton Matis, Miroslav Mihalčin (všetci zo IV.A) a Adam Plavčan (IV.D)

umiestnilo na vynikajúcom 6. mieste.

Srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov