preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

 

V piatok, dňa 15. novembra sme sa my, žiaci 3.C preniesli prostredníctvom „Netradičnej hodiny dejepisu" do 30. rokov minulého storočia.

Trieda UKL sa na pár hodín zmenila na americký jazzový bar, ktorý bol centrom roztržky amerických mužov a sufražetiek bojujúcich za svoje práva. Po tejto roztržke sme sa spoločne stretli na tanečnom parkete, aby sme sa pri tanci charlestonu zabavili a navzájom si dokázali svoje tanečné zručnosti. Atmosféru baru dotvárala živá hudba, ktorej dominoval saxofón, kostýmy a tiež premietanie krátkej grotesky s Charliem Chaplinom v hlavnej úlohe. Do tejto hodiny sme sa „zažrali" natoľko, že sme úplne stratili pojem o čase a s nami vytvoreným barom sme sa doslova zžili. Obecenstvo tvorili okrem pani profesorky Pavlovovej aj poslucháči z Prešovskej univerzity, ktorí boli týmto netradičným spôsobom výučby uchvátení natoľko, že si neváhali vyskúšať niekoľko tanečných krokov.

Aj takto netradične sa dá prežiť hodina dejepisu pri pani profesorke Tamare Pavlovovej. Ešte raz Vám ďakujeme za takúto možnosť a veríme, že zo školských tradícií tak skoro nevymizne.

Oliver Varchol, 3. C

 

obr3

obr1

obr4

obr2

obr5

obr6


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov