preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   


Gymnázium Jána Adama Raymana so svojimi talentovanými študentmi dosiahlo významný úspech v prestížnej vedomostnej súťaži Mladý Európan.

V regionálnom kole 18. ročníka súťaže, ktoré sa konalo na pôde Prešovskej univerzity 14.04.2023, tím GJAR-ka pod vedením Mgr. Ľ. Kazimírovej priniesol postupové 1. miesto.

Na súťaži sa stretlo 9 družstiev z rôznych stredných škôl z regiónu Prešov. Tím Gymnázia Jána Adama Raymana tvorili študenti Adam Prídavok, Martin Mihalčin a Juraj Polomský, ktorí preukázali svoje vynikajúce vedomosti a schopnosti v oblasti európskej histórie, geografie, zaujímavostiach o EÚ a významných osobnostiach EÚ a jej členských krajín.

Ich úspech na súťaži je dôkazom ich tvrdej práce, oddanosti a vynikajúceho vzdelania, ktoré získali na Gymnáziu Jána Adama Raymana. Títo študenti sú obdivuhodným príkladom talentu, ktorý sa na tejto škole rozvíja a podporuje. Ich analytické myslenie, technické zručnosti a organizačný talent prispeli k ich výkonu a viedli ich k úspešnému umiestneniu v tejto náročnej súťaži.

Mladý Európan je vedomostná súťaž, ktorú organizuje Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku spolu s regionálnymi informačnými centrami Europe Direct a ďalšími partnermi. Cieľom súťaže je posilniť záujem mladých ľudí o európske témy a povzbudiť ich k ďalšiemu objavovaniu a poznávaniu Európy. Úspech tímov na súťaži je dôkazom toho, že mladí Slováci a Slovenky majú silnú európsku identitu a vášeň pre európske hodnoty.

Prezident NARP Ing. Peter Litavec Csc. spolu s PhDr. Matúšom Žacom PhD., ktorý je manažérom Prešovskej pobočky Europe Direct a svojími kolegami otvorili súťaž. Vyslovili pochvalu pre všetkým
súťažiacim za to, že svoj voľný čas venovali štúdiu a spoznávali Európskej Únie a Európe.

Gymnázium Jána Adama Raymana je hrdé na svojich talentovaných študentov, Adama Prídavka, Martina Mihalčina a Juraja Polomského, ktorí dosiahli výnimočný úspech v súťaži Mladý Európan. Veríme, že títo mladí ľudia budú pokračovať v svojom raste a budú mať v budúcnosti ešte viac príležitostí na preukázanie svojich schopností a dosiahnutie ešte väčších úspechov.

Image_5.jpg


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov