preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Naše úspechy

 

Po náročnej príprave na teoretickú a praktickú časť školského kola chemickej olympiády kategórie C boli na základe výsledkov pozvaní na krajské kolo 4 žiaci Gymnázia Jána Adama Raymana. Súťaž sa konala 18. mája 2023 v priestoroch Strednej odbornej školy polytechnickej Jána Antonína Baťu vo Svite, kde sa zišlo 32 riešiteľov z celého kraja. Všetci reprezentanti našej školy boli úspešnými riešiteľmi a máme aj víťaza tejto kategórie:

Tadeáš Havír               / 1. A / -   1. miesto

Alex Kanderka             / 5. OA / - 4. miesto

Marek Ištok                 / 5. OA / - 5. miesto

Aneta Štefančínová    / 5. OA / - 13. miesto

Ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu školy, blahoželáme k dosiahnutým úspechom a prajeme veľa vydarených experimentov!

chemia

 

 

 

V kategórii D – teoreticko-praktická časť boli v školskom kole úspešné žiačky zo sekundy, Sofia Ňachajová a Barbora Kočanová. Obe postúpili do okresného kola. Sofia sa zo zdravotných dôvodov súťaže napokon nezúčastnila a Barborka bola úspešnou riešiteľkou.

V kategórii C – teoreticko-praktická časť boli úspešnými riešiteľmi žiaci z tercie – Radovan Štefančín a Iveta Štefančínová a obaja postúpili do okresného kola. V ňom bola Ivetka úspešnou riešiteľkou a Radko okresné kolo vyhral. Zabezpečil si tak postup do krajského kola v ktorom bol úspešným riešiteľom.

Všetkým súťažiacim blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a veríme, že biológii zostanú verní aj v budúcom školskom roku.

PK fyzika – chémia - biológia

 

„Každý je génius. Ale ak budete posudzovať rybu podľa jej schopnosti vyliezť na strom, bude celý svoj život žiť s vedomím, že je neschopná.“ (Albert Einstein)

 

V 12. ročníku súťaže si svoj „zdravý rozum“ naplno zapojilo 12 622 žiakov 2. stupňa základných škôl a príslušných tried osemročných gymnázií z celého Slovenska.

V školskom kole sa na našej škole do súťaže zapojilo 12 žiakov z tried príma – kvarta.  Do regionálneho kola z 1273 východniarov medzi 80 najbystrejších postúpili Marko Kostelník z prímy, Sebastián Mačura a Branislav Rogoň z kvarty.

 

Chlapci boli 18. mája na regionálnom kole v Košiciach úspešní, Marko sa umiestnil na 56. mieste, Sebastián na 34. miesteBraňo 12. mieste, ktorým si zabezpečil i účasť na celoslovenskom kole.

Finále sa uskutočnilo 12. júna v priestoroch Zvolenského hradu a Braňo sa umiestnil na nádhernom 37. mieste. 

 

Žiaci pri riešení náročných úloh, ktoré boli zamerané na postreh, orientáciu, prácu v tíme preukázali svoje schopnosti v logickom uvažovaní.

Tešíme sa, že žiaci majú stále odvahu používať svoj vlastný rozum.

Všetkým blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu  školy ;)

PK MI

Naše žiačky Lívia Anna Becová, Alexandra Kandrová a Sofia Krenická zo sexty sa včera na celoslovenskom kole Biblickej olympiády umiestnili na 8. mieste.

Za ich výkon ich ďakujeme a blahoželáme k umiestneniu. Prajeme im veľa chuti do ďalšieho súťaženia o rok.

SIR 2023

Dňa 4. mája 2023 sme sa zúčastnili národného kola súťaže o sociálnom podnikaní Social Innovation Relay. Náš projekt bol vybraný z viac ako 200 rôznych projektov medzi 10 najlepších. Súťaž sa konala v Bratislave v budove Twin city A, v ktorej sa nachádza biznis centrum. Úspešne sme prezentovali svoj projekt o sociálnom podnikaní, ktorý bol zameraný na vytvorenie udržiavaného parku.

Annamária Juríková a Katarína Badžanová, kvinta

Ďakujeme dievčatám za krásnu reprezentáciu školy a prajeme veľa inovatívnych nápadov.

PK MI


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov