preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Európska noc výskumníkov

Festival vedy Európska noc výskumníkov je najväčšou celoeurópskou iniciatívou zameranou na popularizáciu výskumu a inovácií. V tento deň súbežne prebieha podujatie až v 25 krajinách, pričom každoročne sa ho zúčastňuje viac ako 1,5 milióna návštevníkov a viac ako 25 tisíc výskumníkov a výskumníčok.

Z našej školy sa 29. septembra 2023 v Košiciach zúčastnili tohto podujatia dve triedy: 1.A a 1.C

Cieľom podujatia je priblíženie práce vedcov, dosiahnutých výstupov a možností ich reálneho uplatnenia v každodennom živote širokej verejnosti. Zároveň ide o snahu zlepšiť porozumenie o vplyve a dopade práce výskumníkov a inovátorov na životy mnohých ľudí. Osobitým cieľom je podpora mladých ľudí pri rozhodovaní sa pre vedeckú kariéru.

Európska noc výskumníkov 2023 bola primárne zameraná na dve témy:​

·        VODA – šetrenie, ochrana, čistenie, predchádzanie míňaniu zdrojov, a pod. ​​

·        UMELÁ INTELIGENCIA a jej úloha pri napredovaní ľudstva a riešení problémov, ​ktorým musí svet čoraz viac čeliť, so zreteľom aj na možné riziká.


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov